Workshop Letters & Typografie

Letters maken met onconventionele materialen

Kapitaal of onderkast? Ligatuur of diftong? Font of lettertype? Kerning of leading?

In de workshops Letters & Typografie komt dit allemaal aan bod, speciaal voor studenten die communicatie of vormgeving studeren. Kennis over typografie is immers essentieel om een boodschap helder over te kunnen brengen, of om een herkenbaar logo te ontwerpen. Maar typografie is ook: handlettering, grafitty en  het ontwerpen van filmtitels! Kortom een superleuke workshopreeks, waarin je kennis maakt met de verschillende uitingsvormen van tekst, letters en typografie.

Presentatie Tapeletters
Door het werk van elkaar te bespreken, leer je ook veel nieuwe en andere ideeën

De doe-opdrachten zijn gericht op het onderzoeken van lettervormen, gewichten, contrasten, leesbaarheid en toepassing. Op een creatieve wijze wordt gebruik gemaakt van digitale media (computer, telefoon, fotografie), maar ook van andere materialen en technieken (collage, verpakkingen, kranten, tijdschriften, posters, papier, verf, etc). Op een manier die aansluit bij de leeftijd, interessegebieden en opleiding van de studenten.

Deze workshop is een reeks van 5-10 dagdelen, voor een groep van 8-12 studenten en kan, corona-proof, op locatie gegeven worden. De workshop kan naar wens aangepast worden. Interesse? Neem gerust contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.